Délután 14:00-kor hivatalosan is megdőlt a napi melegrekord, Nyíregyházán 30 fokot mértek a hőmérők. Ezzel egy 65 évvel ezelőtt mért pécsi mérést sikerült lekörözni, akkor 29,9 fok volt a maximum. A levegő tovább melegszik, így várhatóan nem a 30 fok lesz a végleges rekord, derült ki az Időkép.hu sajtóanyagából.

Eközben az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos tájékoztatása szerint Körösszakálon 31,3 fokot mértek, így több mint 1 fokkal megdőlt az 1947-ben Pécsen mért hőmérsékleti rekord. Ennek mértékét is felülmúlta Budapest: 30,5 fokig emelkedett a hőmérséklet, azaz több mint 2 fokkal dőlt meg a korábbi rekord (28,3 fok), melyet 1992-ben jegyeztek fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint csütörtökig nem fog esni, felhőtlen, száraz időnek örülhetünk, legfeljebb a délkeleti szél erősödik meg Magyarország középső tájain.

Vasárnapig a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet "szeszélyes területi eloszlásban" 5, 13 fok között alakul, a holnapi legmagasabb nappali hőmérséklet 27-30 fok között várható.

Hétfőn a Kisalföldön is megélénkülhet a szél, de számottevő hőmérsékleti változásra nem kell számítani. Kedden már lehetséges időnkénti felhősödés, egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között valószínű. Részletekért ide kattintson, itt található az általános előrejelzés, amely nem jósol számottevő csapadékot csütörtökig.

A jó időben azonban vigyázni kell az UV-B sugárzással: vasárnap erős lesz, akár húsz perc alatt is leéghet az, aki nem védekezik a nap ereje ellen.