"A cégek között többször volt termékmozgatás, tartozások megosztása, valamint összevonása. Jogi lépéseket is tettünk, írásban többször is figyelmeztettük Katust, próbáltuk behajtani a kintlévőségeinket, sajnos ma Magyarországon pénzt visszaszerezni nem olyan egyszerű. Attila nem ismeri el a tartozását, így valószínűleg a bíróság tesz pontot az ügy végére" - nyilatkozta a Vasárnapi Blikknek az MBT Magyarország Kft. külföldi tulajdonosa, aki a lap szerint kb. 50 millió Ft-ot követel. Ezzel szemben a cég hazai tulajdonosa kiadott egy igazolást arról, hogy a fitneszedző nem tartozik semmivel. Katus menedzsere a közleményében ugyanezt erősítette meg.

"A vádaskodás nem felel meg a valóságnak: sem Katus Attila, sem a közvetlen vagy közvetett tulajdonában álló vállalkozások nem rendelkeznek fennálló tartozással az MBT Magyarország Kft. felé. A cég éveken keresztül használta Katus Attila nevét és arcát az általuk forgalmazott lábbelik reklámozására, bármiféle kompenzáció nélkül. Azok ellen, akik azt állítják, azt a látszatot keltik vagy utalnak arra, hogy Katus Attila részéről bármiféle tartozás fennállna az MBT Magyarország Kft. felé, Attila haladéktalanul polgári és büntetőjogi pert kezdeményez."

Katus Attila az anti-cipő biznisz kezdetekor csak arcát adta a termékhez, később azonban üzleteket is nyitott, vidéken is terjeszkedett. 2009-ben a cég még divatbemutatót is szervezett, hogy népszerűsítse a maszáj járástechnikára kialakított billegést. Katus mára az üzleteit bezárta. A magazinnak elmondta, sajnálja, hogy így alakult.