A 19 éves  gyakran meztelenkedő színésznőt mélyen elszomorítja, ahogy néhány lány a szexhez áll, mert véleménye szerint az aktust minkét félnek élveznie kell.- közölte a nagy igazságot a Female First magazin.

A 19 éves nem anorexiás Cyrus,  az Amanda de Cadenetnek adott interjú során vallott arról, hogy látja a szexet. "Ahogy én látom, ezek a lányok mennyit tesznek meg a másikért, az engem elszomorít. A szex valójában csodálatos dolog” A szexuális szakértőnek felcsapott egykori Hannah Montana sztár szerint az, hogy egyes szülők a kamasz gyerekeiknek még mindig a méhekről és a virágokról beszélnek, az teljesen rossz.

„Ezzel alkotunk valamit, és ez az egyetlen módja a világ haladásának. Ha nem beszélünk róla a gyerekeinknek, akkor úgy teszünk, mintha ez nem lenne egy csodás dolog. A gyerekek látják a tévében, és tudják, hogy létezik a szex. Ezért el kell mesélni nekik, mi is ez az egész. Csodálatos dolog így kapcsolatba kerülni valakivel.” - vallotta a születésnapján pénisztortát nyalogató híresség.