"A Compact Disco dala Depeche Mode-, Ákos- és Pet Shop Boys számok keveréke, nem ötletes, nem jó dal. Szívem joga elmondani róla a véleményem még akkor is, ha sokaknak nem fog tetszeni" - mondta a Blikknek Lang Györgyi, aki szerint itthon a többség azt gondolja, hogy az idei magyar eurovíziós csapat nemzetünk hőse, akik az ország hírnevét öregbítik külhonban.

"Nem gondolnak bele, hogy itthon sokan azon izgulnak, nehogy nyerjenek, mert itt annyi pénz sincs, mint Bakuban, nem tudnánk megrendezni egy dalfesztivált" - fűzte hozzá az énekesnő. Lang szerint egyébként az Eurovíziós Dalfesztivál elavult dolog, semmi szükség nincs rá. "Abban nem kételkedem, hogy tehetséges zenészek a Compact Disco tagjai, de szerintem a hazai válogatáson százszor jobb volt náluk a Fábián Juli & Zoohacker együttes, Heincz Gábor Biga és Tóth Gabi is."

A Depeche Mode-hatás a külföldieknek is feltűnt, a Singles Jukebox írója szerint mintha a magyarok most értették volna meg a második Fischerspooner-albumot, a dalról a Depeche Mode ugrott be neki.

Lang kritikájára a döntőbe bejutott együttes tagja, Behnam Lotfi Facebookon reagált ügyesen: "Rájöttem, mi van! Az ilyen Bakáccsal meg Deutschal, a kutya sem foglalkozik már és kell nekik most 5 perc hirnév! Hát tessék gyertek csak gyertek, jut mindenkinek. Szegény Lang Györgyit meg már a falunapokra se hivják és most ő is jól oda mondta hogy lopás a dalunk! Kedves Györgyi kapirgálj a saját házad táján, az internet meg nem felejt! Mindenki emlékszik a legnagyobb slágeretekre ami természetesen SAJÁT dal volt" - írta a zenész, az alábbi Pa-Dö-Dő-klasszikust linkelve.