Tom Cruise lehet A hét mesterlövész főszereplője

MTI
2012.05.24. 07:19 Módosítva: 2012.05.24. 07:23

Tom Cruise kaphatja a főszerepet A hét mesterlövész című klasszikus western újraforgatott változatában - adta hírül a The Sun című brit lap névtelenségbe burkolózó, bennfentes forrásra hivatkozva. Cruise a hét revolverhőst összetartó Christ alakítaná. A szerepet az 1960-ban készült eredeti változatban - amelyet John Sturges rendezett - Yul Brynner játszotta.

A bennfentes forrás szerint Cruise egyébként is szereti a westernt, A hét mesterlövésznek pedig nagy rajongója, és alig várja, hogy dolgozhasson benne. A filmet az MGM amerikai stúdió készítteti, nagynevű színészeket verbuvál hozzá. A történet amúgy szintén verbuválásról szól: olyan fegyverforgatókat keres egy szegény mexikói falu, akik hajlandók szerény fizetségért megvédeni őket egy 40 fős rablóbandától.

Sturges filmje sem egészen eredeti, mivel a témát legelőször Akira Kuroszava japán rendező vitte vászonra A hét szamuráj címmel, ezt vette-tette át Sturges western környezetbe. Az amerikai filmben a hetek közt - a "jó" oldalon - Brynner mellett többek közt Steve McQueen, Charles Bronson, James Coburn látható, az ellentábor vezéreként a fő rossz pedig Eli Wallach. A "jók" már mind halottak, Wallach viszont (aki az említettek közül a legkorábban született) 96 éves, és 2010-ben két filmben is szerepelt. Wallach egy másik híres westernből is ismert: Sergio Leone A jó, a rossz és a csúf című filmjében a csúfot alakította. 2005-ben filmanekdotát készített A jó, a rossz és én címmel.