A DC Comics hősei közül egyről lehull a homoszexualitás leple: és az nem Aquaman. Pár héttel ezelőtt kiderült, hogy a DC Comics a DC univerzum rebootja során beemeli az eddig - nyíltan - nem szereplő homoszexualitást a szuperhőseivel kapcsolatosan. Az egyébként egyáltalán nem egyedi - a Marvel képregénykiadó ezt már korábban meglépte - húzás felbőszítette az Egymillió Keresztény Édesanya csoportot, ami felszólította a kiadót, hogy állítsák le az illusztris leleplező kiadványt, azonban a DC nem nagyon foglalkozott a követeléssel Így mára kiderült, hogy az új meleg szuperhős nem más, mint Green Lantern - írta az escapistmagazine.com.

Mondjuk ez közel sem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk, ugyanis a DC nem Hal Jordant, a legnépszerűbb, pontosabban a leginkább ismert Green Lanternt dobta be a meleg-parádéba (akit Ryan Reynolds játszott a 2011-es mozifilmben), hanem az Earth-2 eredetijét, Alan Scottot, aki 1940-ben debütált a képregények világában és a Justice Society of America tagja volt.

Ezt a karaktert újították most meg és adták ki a fiatalabb, meleg változatát. James Robinson író szerint azonban az, hogy meleg, egyáltalán nem újdonság, legalábbis az eredeti történet szerint nem. Az író szerint a karakter bátran és őszintén felvállalja másságát, mikor sikerül tisztáznia magával, kicsoda is valójában.

A Marvel kiadó tavaly lépte meg ugyanezt a témát, mikor Northstar nevű szuperhőse elvette azonos nemű élettársát, ami egy meglehetősen nehéz lépésnek volt mondható egy alternatív univerzumban. Ahogyan a valós életben is, Alan Scottot nem a szexuális beállítottsága fogja meghatározni, nemcsak a meleg mivolta lesz a lényeg, az csupán egy lesz személyiségének meghatározói közül.

"Ez a fickó egy médiamágnás, egy hős, egy dinamikus A-osztályú karakter, aki ezeken túl meleg is" - magyarázta Robinson. "Ő egy összetett karakter."

A DC az Earth-2-jének második hivatalos kiadása a napokban kerülhet a képregényboltok polcaira.