Kedden véget ért a napok óta tartó bulisorozat, aminek során egész Nagy-Britannia meg a volt gyarmatok II. Erzsébet királynő uralkodását ünnepelték. A keddi napon már nem voltak annyira látványos események, mint az ezerhajós felvonulás vagy a Buckingham-palota előtti szuperkoncert, de azért akadt pár pöpec pillanat.

Erzsébet hintón vonult fel, volt légibemutató piros-fehér-kék csíkot húzó vadászgépekkel, ünnepi mise a Szent Pál székesegyházban és hatvan ágyúlövés is. A kórházban lévő férje nélkül parádézó Erzsébet tévébeszédet is tartott, sőt Barack Obama elnök is személyes videoüzenetben üdvözölte. Southamptonban a három hatalmas óceánjáró, a Queen Victoria, a Queen Mary 2 és a Queen Elizabeth együtt hajóztak be a kikötőbe a királynő tiszteletére. A britek a BBC szerint nagyon élvezték az ünnepségsorozatot, ami nem is csoda: se hétfőn, se kedden nem kellett gürizniük.

Végül következzék a Velvet utolsó megemlékezése a 60 éve uralkodó királynőről. Szórakoztató színfoltja volt ugyanis az ünnepségeknek a rengeteg maszkba bújt ember. A merchandise-ipar komolyan ráállt a témára, és számos papír- és műanyagmaszkot gyártottak, amiken Erzsébet, Fülöp herceg, Károly herceg és a további családtagok szerepeltek a királyi házból.