Szép, napos idő lesz kedden Velencén, kaptuk az infót, majd bepattantunk a sajtóbuszba, és lerobogtunk megnézni az idei EFOTT promorendezvényét. A lényege egy négycsapatos kötetlen strandfocibajnokság volt, a csapatokat pedig igazolt sportolókkal és falábú celebekkel töltötték fel. Közben kiderült, hogy egész nap szakadni fog az eső, így a meccseket is ennek szellemében játszották le. Persze csak Oláhné Surányi Ágnes velencei polgármester, L. Simon László, a körzet országgyűlési képviselője és a Nemzeti Kulturális Alap feje és az EFOTT-főszervező Maszlavér Gábor beszédei után.

Az első meccsen az egyik deomárkáról elnevezett csapat verte simán 2:0-ra az Animal Cannibalsszel felálló Albacomp kosarasait, majd a SAPA Fehérvár hokisai 2:1-gyel hazaküldték az egyik bankról elnevezett csapatot, amelyben Sub Bass Monster is megfordult. A döntőt így a Herczeg Zoltán divatistennel az élen felálló deósok játszhatták a hokisokkal, akiket el is tángáltak 3:1-re. A csúcs persze az volt, hogy Horti Gábor végig kommentálta a szokásos stílusában a meccseket.

Az egész esemény egy osztálykirándulásra emlékeztetett minket, kezdve a buszos út folyamatos ökörködéseitől a kondérban rotyogó gulyáson át Ullmann Ottó színész mérhetetlen mennyiségű baromkodásáig (többek között ő volt az egyetlen, aki a kb. 17 fokban bement úszni a Velencei-tóba, aki strandfoci helyett következetesen amerikai focit játszott és aki félpucéran utazott haza a Blaháig).

Következzen végül két aranyköpet, amiken keresztül meg lehet érezni ennek a sajtóeseménynek a hangulatát:

L. Simon László: "Két helyszínen lesz az idei EFOTT..."
Herczeg Zoltán: "Szombathelyen. És ingyen buszok járnak majd."

Ricsipí (sorolja a Szkéné Színház vendégelőadásait az EFOTT-on): "...és végül a Tévedések vígjátéka."
Valaki a hátsó sorból: "A DVD-sek vígjátéka?"
Ricsipí: "Igen, 5.1-ben."