Hamarosan megrendezik az idei Budapest Pride Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Film- és Kulturális Fesztivált, ennek apropójáűn pedig két támogató video került fel a Youtube videomegosztóra. Ezen két ismert színész mondja el, mit gondol az egészről, egyikük viccbe foglalva, másikuk komoly hangvétellel.

Szabó Győző megáll a motorral, fogja a bukósisakot, lekapja. Aztán felveszi a telefont, és beleszól. Valamit egyeztet valakivel, egy július 7-i eseményt, mint megtudjuk később. Kérdezi, hogy melyik motorral menjen a Budapest Ride-ra (sic!). Aztán kiderül, hogy persze az egész egy humorbonbon, Szabó Győzőt felvilágosítják, hogy a Budapest Pride fesztiválról lenne szó, amit tavaly is, idén is sikertelenül próbált megakadályozni a rendőrség.

"Miért van az, hogy a 21. században, Magyarországon ez kérdés?" – kérdezi Kovács Patrícia a másik videón. Állítja, minden évben kint volt eddig, és persze idén is kimegy, de szerinte probléma, hogy azon kell agyalnia, ki mit szól majd ahhoz, hogy nyilatkozott ez ügyben. "Ez olyan méltatlan és annyira szégyellnivaló" – teszi hozzá Kovács. Reméli azt is, hogy idén sokan lesznek kint, és békés lesz az esemény. "Mert ez nemcsak a melegekről szól, hanem a heterókról is, meg egyáltalán erről az egész országról" – zárja mondandóját.