Németh Kristóf, a Barátok Köztből nemrég kiírt színész a Borsnak adott interjújában konkrétabban is beszámolt a sorozatból való távozása utáni terveiről. Németh momentán színházának, a Kamaraszínháznak a megmentésén dolgozik gőzerővel, és állítása szerint akár még az igazgatói széket is elfoglalná, amennyiben felajánlanák neki.

"A színházat eddig működtető kft. csődbe ment. Viszont mi szerettük volna megmenteni azokat az értékeket, amik itt születtek. Kidolgoztunk egy gazdasági és művészeti koncepciót a hatékonyabb működésre. Ezt egyeztettük az illetékes vezetőkkel. Már csak arra várunk, hogy a miniszter fogadjon minket, és elővezethessük a tervezetünket, mert szerintünk állami szerepvállalás nélkül nem tudnánk üzemeltetni a színházat. Emellett már számos olyan partner van mellettünk, aki jelezte, hogyha zöld utat kapunk a kultúrpolitikától, akkor anyagilag is támogatna minket." – mesélt a színész a terveiről, és azt is elmondta, hogy amennyiben a Kamaraszínház megmarad, szívesen megpályázná az igazgatói posztot, hiszen pár évvel ezelőtt Szűcs Miklóssal, a színház egykori igazgatójával már beszélt a dologról, és Szűcs akkor elárulta neki, hogy alkalmas jelöltnek tartja, jóllehet, az egykori igazgató és Németh viszonya mostanában nem mondható felhőtlennek.

A Blikk információi alapján a színész magánélete is rendeződni látszik, hiszen egykori feleségével, aki egy gyereket is szült Némethnek, egyre többet vannak együtt, és a színész szerint válásuk ellenére is kiválóan megértik egymást. "Azt hiszem, kevés olyan példás anya-apa kapcsolat van, mint a miénk. Lóci már jó ideje tudja, hogy a szülei nem élnek együtt, de a család ennek ellenére harmonikusan működik. Látva, hogy már nincsenek közöttük konfliktusok, felmerül a kérdés: miért nem adnak egy újabb esélyt az együttélésnek? Mindig is a „soha ne mondd, hogy soha" elv alapján éltem az életem, hiszen az életben, mint a Barátok köztben, bármi megtörténhet" – titokzatoskodott a témával kapcsolatban Németh.