Michael Jackson korábbi orvosa, Dr Conrad Murray - csakúgy, mint korábban a májusban családon belüli erőszak miatt börtönbe vonuló profi bokszoló, Floyd Mayweather Jr. - könyörgött a bírónak, hogy szállítsák el őt a Los Angeles Megyei Fogházból, mivel az ottani állapotok miatt fizikailag nagyon legyengült, és ha nem történik változás, meg fog halni.

Murray azt kérte, hogy a fogházból egy börtönbe szállítsák át: úgy gondolja, ott jobb ellátást kapna. Murray ügyvédje elmondta a TMZ-nek, hogy ügyfele nagyon szenved a Los Angeles Megyei Fogházban uralkodó körülményektől, ahol szerinte nagy a mocsok, havonta csak egyszer szívhat friss levegőt, az alsóneműjét pedig csak hetente egyszer cserélik. Ezek miatt Murray egészségi állapota nagyon leromlott, ez meglátszik a körmein, bőrén és hajzatán is, valamint elmondása alapján az utóbbi hetekben folyamatos fejfájástól szenved.

Murray azt állítja, korábban soha nem fájt még a feje, s most amiatt aggódik, hogy agydaganata van. Állítólag orvost is kért, azonban nem kapott semmiféle érdemi ellátást. Valerie Wass, Murray ügyvédje idézte Dr. Conrad szavait a TMZ-nek: "Lehet, hogy nem kerülök ki innen élve. Ez egy nagyon veszélyes hely. Itt fogok meghalni. A rendszer mindent megtesz azért, hogy meghaljak." A Los Angeles Megyei Sheriff Hivatal nem kívánta kommentálni fentieket.