Ahogy Vujity Tvrtko évekig minden vasárnap bemutatott egy borzasztóan beteg kisgyereket, Gombos Nyüvek Közt Edina úgy alakít jótündérbe oltott anyukát minden lehetséges fórumon. Ennek meg is lett a hozadéka: mint a Blikk írja, a TV2 műsorvezetője segélykérő olvasói levélözönt kap.

"Az utóbbi időben rengeteg olyan mélyszegénységben élő ember ragadott tollat, akinek az utolsó reménye bennünk, vagy éppen bennem van. Tucatjával kapom az olyan leveleket, amelyekben víz-, gáz- és egyéb számla van mellékelve, hogy fizessem be én, mert már semmi esélyük arra, hogy a tartozásukat rendezzék. De olyan is van, aki a leleteit küldi el, hogy segítsek neki a kórházi kezelésében. A napokban futott be egy olyan levél, amelyben egy családfő arról ír, hogy már hetek óta éhezik a három gyereke, és nem tud segíteni rajtuk. Azt írta, az egyetlen reménye én vagyok, ha nem kap segítséget, akkor inkább az egész családot megöli, hogy ne kelljen tovább szenvedniük".

Saját bevallása szerint borzasztó érzés olvasni ezeket a könyörgéseket, és bár mindenkinek szeretne segíteni, nem tud. "Persze, amit tudok, megteszek. Gyakran adományozok ruhákat, a TV2-vel segítünk a rákbetegeken és számos más társadalmi ügy mellé állunk, de sajnos nem tudunk minden rászoruló embernek segítő kezet nyújtani, bármennyire is szeretnénk." Kollégáival, állítja, minden levelet megválaszolnak, és tanácsot is adnak.