Schmuck Andor megunta nagy hasát, meg a fogyókúrát, ezért inkább sebészhez fordult – a TV2 Aktívja pedig elkísérte. Schmuckról egy kisasztalnyi bőrt operált la orvosa: dr. Pataki Gergely legalábbis így fogalmazott, mikor arról beszélt, hogy 10 kilónyi, 90x30 centis bőrdarabot szedett le a férfi hasáról egy 4 órás műtét alatt. A bőrön kívül 5 kilónyi zsírt is leszívtak Schmuckról, aki fogadásból akart 60 kilót fogyni – ebből 52 jött össze, de ez is elég sok.

„Nem egy kellemes dolog, de nem kell csinálni, mert nem esztétikai oka van, hanem elsősorban egészségügyi” – mondta Schmuck a TV2-nek. „Nem játék dolog, csak erről nem beszélünk, csak arról beszélünk, hogy jópofa dolog a fogyás, egy kövére ember rohangál össze-vissza… Jó van de mi van másnap? Megereszkedik az ember bőre, zavarja tisztálkodás közben, sportolásnál, össze-vissza hajtogatja magát, mint a Rubik kockát. Ezzel zárul le kvázi a fogyás folyamata, az ember átalakulása, ha úgy tetszik” – vázolta műtét előtti és mosatni helyzetét Schmuck Andor, a nyugdíjasok SP-je.

Egyébként a műtét után már nem csak a nyugdíjasoknak kedvez majd Schmuck étellel-itallal, hajókázással, hanem a fogyni vágyókat is szárnyai alá veszi. Plusz nőt keres magának: „A magánélet az egy nagyon bonyolult, nehéz kérdés, néhány hónap után remélem, azt mondhatom, megtaláltam az igazit”.