A hatvanöt éves svéd férfi igencsak megdöbbent, amikor orvosa nemrégiben terhességet diagnosztizált nála egy vizeletminta alapján - írta a thelocal.se. Az észak-svédországi férfi szerint bár nagy hasa van, nyilvánvalóan téves diagnózisról van szó.

Gösta Eloffson azt mondta, elöször zavarba jött, mikor az orvosa a legutóbbi vizeletvizsgálat megismétlésére kérte. „Az orvosom azzal viccelődött, hogy az előző teszt alapján terhes vagyok, ezért meg kell ismételni azt.” Annak ellenére, hogy a korábbi vizsgálat pozitív eredményt mutatott, Eloffson biztos benne, hogy nem terhes. „Az első tesztem alapanyaga nyilvánvalóan megfertőződött valami baktériummal, olyannal, mint amilyen a terhes nőknek is van. Persze mindannyian jót nevettünk az egészen, de azért megismételtük a tesztet és most már nyilvánvaló, hogy nem vagyok terhes.”

Eloffson a sztorit a Facebookon is közzétette, mondván „a Szentlélek valószínűleg eltévedt, mert most egy férfit ejtett teherbe.” Erre a postra figyelt fel a svéd sajtó és így került reflektorfénybe és az újságok címlapjára Eloffson. A 65 éves férfi egyébként örömmel jelentette be, hogy bár nem terhes, családja két gyermeket is vár: „Augusztusban nagypapa, októberben pedig dédpapa leszek.” – mondta, hozzátéve, hogy talán kissé fiatalnak tűnhet a dédpapasághoz, de semmit sem lehet elég korán elkezdeni.