Falusi Mariann aktmodell lesz

2012.07.02. 08:10 Módosítva: 2012.07.02. 08:13

Extrém fotósorozathoz adja nevét és testét Falusi Mariann: az énekesnő Marjai Juditnak vetkőzik le , aki most meztelen, kövér testeket akar megörökíteni. A fotóművész témája most a fétis: olyanokról és olyanoknak készít fotókat, akik az extremitáshoz vonzódnak szexuális életükben.

"Tudom, érzékeny terület, de ezzel együtt izgalmas téma, hiszen a képeim olyan vonzalmakról árulkodnak, melyekről az emberek még a legszűkebb környezetükben sem beszélnek" – mondta a Borsnak Marjai Judit. "Van, aki lakkruhát szeret hordani, mások különböző szexuális segédeszközöket használnak, és sokan vannak olyanok is, akik kifejezetten a kövérektől jönnek lázba. Túlsúlyos emberekről egyébként is alig látunk képeket, mert a legtöbbször nevetség tárgyai lesznek, így nem engedik lefényképezni magukat. Az ok, amiért mégis ilyen fotókat készítek, hogy megmutassam, ők is szépek. (...) Nem azért akarok kövér embereket fotózni, hogy nevessünk rajtuk. Művészi képeket szeretnék csinálni. Olyat, amit a kiállításon megvesznek, és kiteszik a falra. A gömbölyded test közelről olyan szép, mint egy tájkép, dombok és árkok sokasága."

A témával kapcsolatban a volt modellnek Falusi Mariann is az eszébe jutott, aki nem mondott nemet a közös munkára. "Imádom Judit munkáit, nagyon szívesen állok a kamerája elé. Öncélúan, magamutogatásból természetesen nem vetkőzöm le, de ha valamit üzenni vagy képviselni kell a testemmel, akkor kötélnek állok" – mondta az énekesnő, akinek nem ez lesz az első vetkőzős fotózása: három éve részt vett egy rasszizmus elleni kampányban, ahol már ledobálta a ruháit.