A Barátok közt színészének 17 éves lánya, Rebeka szombat este a Miss Középiskola című szépségversenyen mutatja meg, mit tud, ezt R. Kárpáti körülbelül ennyivel kommentálta: „Szétütök, ha valami mocskosat tapasztalok a versenyen!”

R. Kárpáti nem lesz ott a döntőn, és azért félti lányát, mert szokott szépségversenyeket konferálni, így tudja, hogy „ilyenkor előkerülnek az idősödő, teli pénztárcájú szponzorok, akik a fiatal lányoknak előszeretettel udvarolnak” – írja a Blikk. „ Nem szólok bele Rebeka dolgaiba, de kellő távolságból figyelem őt. Ha kell, ötleteket adok neki, hogy mire figyeljen, és azt tanácsoltam, csakis önmagát adja. Okosan, szép érzékkel viseltetik a világ dolgai iránt. Bízom benne, hogy nem hagyja magát elkápráztatni. Fontos, hogy a szereplés ne vegye el az energiáit a tanulástól, de azt csinálja, amihez kedve van” – mondta a színész a lapnak.

Rebeka egyébként sose vág fel azzal, hogy kinek a lánya, de ha valaki rájön az R. Kárpáti vezetéknévből, akkor büszkén vállalja a Barátok köztből hamarosan távozó apját.