Ezer belépőjegyet ajándékozott George Michael az őt kezelő bécsi kórháznak

MTI
2012.07.09. 07:27

Ezer koncertbelépőt ajándékozott George Michael annak a bécsi kórháznak, ahol tavaly év végén kigyógyították életveszélyes tüdőgyulladásából; a jegyek nagy részét jótékony célra fordítják - jelentették vasárnap osztrák tömegtájékoztatási eszközök.

A brit popsztárt tavaly év végén, tervezett bécsi koncertje előtt szállították be az osztrák főváros központi kórházába tüdőgyulladással. A hírek szerint egy ideig válságos volt az állapota. Több hétig kezelték, mielőtt hazamehetett. Hálája jeléül ezer belépőjegyet ajándékozott szeptember eleji bécsi koncertjére a kórháznak. A jegyek közül háromszáz darabot azon dolgozók között osztanak szét, akik közvetlenül részt vettek az énekes kórházi ellátásában, beleértve az orvosok és ápolók mellett a takarítókat és biztonsági személyzetet is.

A fennmaradó hétszáz jegyet értékesítik és a bevételt a kórház tüdőbetegségekkel foglalkozó ösztöndíjprogramjára fordítják. A program olyan kutatásokat támogat, amelyek a tüdőgyulladás vagy fertőzés következtében leálló tüdőműködéssel foglalkoznak. "A pénz így hosszú távon annak a kutatásnak a javát szolgálja, amely (a George Michaelhez) hasonló pácienseken segít" - mondta a kórház egy szóvivője.