Hét év után folytatja az Emil Rulez!, amiről a Lángoló Gitárok lelkiismeretesen be is számolt. Cikkük alatt azonban hamar beindult a kommentelés, amihez maga a zenekar is csatlakozott. A dolgok természetesen a „jó és igényes zenét csinál-e a zenekar" kérdéskörben fajultak el.

„. Zeneileg [...] prüntyi-prüntyi, súlytalan pötyögés. Lehet, hogy zseniális zenészek, nem tudom, de a zenéjük egy katasztrófa, zeneként számomra értékelhetetlen, maximum poénnak, zenebohóckodásnak tudom be, ez esetben viszont nekemnem vicces. A szöveg a másik fele, én semmi értelmet nem találok benne, és nem azért, mert filozófiát várok el a popzenétől, hanem azért mert nekem olyan üresek és jellegtelenek a szövegeik, mint egy sivatag" – hangzott egy vélemény, amely után jött a többi, végül Hajós András is beszállt a diskurzusba, többek közt ezt javasolva: „a trollok bekaphatják, halálos ágyukig annyit trollkodhatnak, hogy beleőszülnek, de az egész életük akkor sem lesz összesen olyan, mint nekünk egy napunk, egyébként csak növelik a hozzászólások számát, amitől csak tovább tarja az Index a címlapon, úgyhogy kösz, kicsit egyszerűbben szólva elmehettek a kurva anyátokba a mi pénzünkön:)".

Hozzászólásait azzal a gondolatmenettel zárta: „Pont ez a lényeg. Ha egy étterembe bemész, akkor a pénzedért lehetnek elvárásaid. Ha meghívnak egy vacsorára, akkor ott mások a szabályok. Ha jól látom, ingyen közzétettünk 3 dalt, mert így tudjuk kedvesen, gyorsan eljuttatni azokhoz, akik várták." Erre már csak annyi érdemi reakció érkezett: „tehát ha ingyen hallok egy dalt, azt nem tarthatom szarnak? ez aztán igazán liberális felfogás, andrás. semmi baj azzal, hogy hozzászóltok, ez viszont büdös nagy kamu: »Ezen a fòrumon is elsôsorban azokkal szerettünk volna beszélgetni, akiket érdekel.« te konkrétan idejöttél megsértődni, vagy szebben mondva házhoz jöttél a lófaszért. ahol véleményezni lehet, ott lesz szarozás is, ha 20 év alatt ennyit nem bírtál megtanulni, akkor kicsit aggódom érted.”