Kate Upton visszaszólt az őt túl kövérnek tartó kritikusoknak – írja a Sun. Sajnos nem személyesen, de sajtósa gyaníthatón hitelesen idézte. „Nem fogok éhezni csak azért, hogy sovány legyek. Élvezni akarom az életet, és képtelen vagyok erre, ha nem ehetek, vagy nyomorultul érzem magam." A szóvivő a magarészéről annyit tett hozzá, hogy abszurdnak találja a lemalackázást, mert a húsz éves modell nagyon jól néz ki, és egészséges.

A Style magazin is megkérdezte Uptont, nekik a következőket mondta: „Olyan a testem, amiért keményen kell dolgozni, és egészségesen enni, de sem drogokkal, sem koplalással nem élek. [...] Nehéz dolgom volt, amikor bekerültem a divatiparba, és az emberek azt mondták, »kövér vagy«. [...] A fotózásokat nagyon élvezem. Elmegyek egy divatfotózásra, és meglepődnek, »Ó, te beleférsz ezekbe a ruhákba«. Én meg, hát persze, hiszen modell vagyok".

Justin Hooper kreatívigazgató, akinek a fenti hamburgerreklámot köszönhetjük, azt mondta a Fox Newsnak: „Kate valószínűleg a legszexibb lány, akivel valaha dolgoztunk. Minden nőt szeretünk, akivel már dolgoztunk, de van benne valami, amitől igazi amerikai szépségideál, gyönyörű és klasszikus."