Forródróton gyűlölködhetnek a németek

MTI
2012.07.20. 12:35

Gyűlölet forródrótot létesítettek Németországban, amit bárki felhívhat, és kiabálhat, szitkozódhat a vonalban. Az ötlet két német reklámszakembertől származik. A forródrót létrehozói szerint az embereknek időnként szükségük van arra, hogy kieresszék a gőzt.

A dühös telefonálókat 1 euró 49 centért (körülbelül 425 forintért) hallgatják meg percenként, és el is beszélgetnek el velük. Az operátorok a hívásokat 16-18 óra között fogadják minden nap. Akadtak ellenzői is a telefonvonal megnyitásának. Szerintük a telefonkagylóba káromkodás nem segít, hanem még jobban fokozza az ember haragját, és kedvezőtlen pszichés hatásai vannak.

Az ötletgazdák szerint a forródrót igenis hasznos, mert miután kibeszélte - vagy éppen kiüvöltötte - magát a telefonáló, megnyugszik, és az őt körülvevő emberekkel képes lesz nyugodtan, megfontoltan kommunikálni. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy ha nyilvánvalóan pszichés, stresszes betegségben szenvedő hívja a vonalat, és a beszélgetés kicsúszik az operátorok ellenőrzése alól, akkor igyekeznek mihamarabb megnyugtatni az illetőt, majd tanácsolják neki, hogy kérjen segítséget egy szakembertől.