Tegnap még hagytak néhány zenét a lejátszóban a Neo FM azonnali hatállyal felmondott dolgozói, akik még elmaradt munkabérüket sem kapták meg, de úgy látszik az anyag nem tartott ki kedd estig, ahogy arról korábban szó volt. Így ma reggel már nem sugároz adást a rádiócsatorna a 100.8-on. Tegnap Boros Lajos többek között arról beszélt lapunknak, hogy volt olyan dolgozó, akinek már vonatjegyre sem futotta, ezért nem járt be dolgozni.

Berényi Attila a rádió volt hírigazgatója elmondta, hogy a tulajdonos munkavállalótól függően 1-4 havi munkabérrel tartozik a dolgozóknak, és addig nem is akar fizetni, amíg nem rendeződik az ügye a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal (NMHH).

A Blikk megkereste dr. Medveczky Mihály ügyvédet, a rádió jelenlegi tulajdonosát, aki elmondta, hogy Berényi már nem a rádió alkalmazottja, július 31-én felmentették állásából.

"Kirugtuk Berényi Attilát, az, hogy ő nyilatkozott, polgárjogi és büntetőjogi szempontból is aggályos. Egy hete írásban és szóban felmondtunk neki, mert szembe ment a tulajdonosi érdekekkel." - nyilatkozta Medveczky.

Berényi Attila szerint viszont nem mondtak fel neki. "Munkajogilag a vezérigazgató nem mondott fel nekem, megbízatásomat nem vonta vissza azóta sem, csak a tulajonos közölte velem ezt, és azt is csak szóban."

Az NMHH Médiatanácsa június 20-án mondta fel a jelentős köztartozást felhalmozó és bankgaranciával sem rendelkező FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését, ám a Neo FM tulajdonosa ezt a döntést bíróságon támadta meg. Az eljárás jelenleg is tart, a bíróság ez időre felfüggesztette a médiatanács határozatának végrehajtását. A médiatanács július 24-i tájékoztatása szerint a Neo FM-et üzemeltető vállalkozás tartozása 770 millió forint.