A Facebook közösségi oldal fényképkezelő rendszere lehetőséget nyújt arra, hogy bárkit, illetve bármit be lehessen jelölni a feltöltött fotókon, legyen az személy, hely, vagy bármilyen szervezet. Ez a szolgáltatás szinte könyörög a használatért, azonban ezidáig úgy tűnik nem igazán használták ki a benne rejlő lehetőségeket, vagy legalábbis a cégek - talán gondatlanságból - figyelmen kívül hagyták azokat.

Szerdán reggel viszont egy rakás anime pornókép jelent meg így a Subway szendvicslánc Facebook oldalán, mivel bejelölték rajtuk (ún. "tag" funkció) a Subwayt. Fentiek miatt a Subway fotóalbuma így nézett ki:

A legszebb az egészben, hogy a cenzúrázása meglehetősen bonyolult. Számos képregénykockába belemontírozták a Subway szendvicseit a nemi szervek helyére. A képek a Facepunch fórumról és a Miku Hatsuke Troll facebook rajongói oldalról származnak.

Egyik feliratkozó ezt mesélte a Daily Dot-nak: "A Miku Hatsuke Troll elkezdett olyan napi fotókat gyártani, amiken a nemi szervek kitakarását subwayes szendvicsek fotóival oldotta meg. Aztán az oldal adminisztrátora megkérdezte, hogy mit szólnának hozzá, ha ezeket a fotókat feltenné a Subway oldalára - egészen pontosan bejelölné a fotókon a Subway-t, így ezek a fotók megjelennének a cég Facebook oldalán is, mint "Fotók amiken szerepelsz" -, amire a feliratkozók igent mondtak. Mi felmentünk az eredeti weboldalra, az eredeti képeket Photoshoppal, vagy más képszerkesztővel módosítottuk, elhelyeztük rajta a szendvicsek fotóit, meg a cég logóját. A Subway persze kitiltott minket az oldaláról, ami egyáltalán nem meglepő."

A képeket a jelek szerint azóta eltávolították.