Pár hónap randizás után a gitáros és a popsztár útjai máris különváltak. Az Us Weekly magazin több forrása is megerősítette a hírt, egyikük ezt is hozzátette: "Katy meglehetősen ki van bukva miatta." Egy másik forrás szerint "ez ugyan nem volt annyira komoly dolog Johnnal, de azért fáj neki."

A 27 éves Katy Perry és a 34 éves John Mayer között bimbódzó románcról először akkor kaptak szárnyra a hírek, amikor egy nyugat-hollywoodi Soho Houseban látták őket júniusban. A hónap elején egy beverly hillsi medence partin a nemrég elvált énekesnő és a nőcsábász Mayer még együtt voltak, de egy szemlélő szerint már látszott rajtuk, hogy nincs minden rendben. Egy közeli ismerős szerint az énekesnő már készen állt egy komolyabb kapcsolatra is. Hozzátette: "Ő nem akarja, hogy megint összetörjék a szívét, de már újra készen áll arra, hogy igazi kapcsolata legyen."

John Mayer exei közt ott van Jennifer Love Hewitt, Jessica Simpson és Jennifer Aniston. Mindeközben Katy elvált Russell Brandtól, és párszor randizott a Florence + The Machine gitárosával Robert Ackroydal.