horoszkóp

Budapesten koncertezik Mark Knopfler

MTI
2012.08.27. 13:09 Módosítva: 2012-08-27 13:13:30

Három év után ismét Budapesten koncertezik Mark Knopfler: a Dire Straits egykori gitárosa, énekese 2013. június 22-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. Az ötszörös Grammy-díjas, 63 éves gitáros jövő áprilisban induló európai turnéján 25 ország összesen 72 városában fog játszani, és 2010-es magyarországi koncertje után három évvel, 2013. június 22-én ismét fellép a Sportarénában - tájékoztatta a koncertet szervező Live Nation az MTI-t.

A turné Knopfler szeptember 3-án megjelenő, sorrendben nyolcadik szólóalbumát, a Privateering-et népszerűsíti. A lemez húsz új dalt tartalmaz, és a zenész első dupla albuma 35 éves pályafutása során. "Ahogy öregszem, egyre többet írok. Jobban élvezem az egész folyamatot: írni, stúdióban dolgozni, majd turnéra menni és koncerteket adni. Az egészet élvezem. És már most majdnem bokáig járok az újabb dalokban" - mondta nemrég Mark Knopfler, aki néhány hónapja kapta meg az Ivor Novello Életműdíjat. A zenész természetesen a régi Dire Straits-slágerek közül is jó néhányat elő fog adni a turné állomásain.

"Nyilvánvalóan egy kicsit másképpen játszom őket, mint akkor, így marad értelme számomra és így tudnak életben maradni a koncerteken is. De vannak olyan dolgok, mint például az ujjgyakorlat a Sultans of Swing végén, amit mindig ugyanúgy kell csinálni, különben az embereknek nem lesz kerek a világ" - mondta erről.