A Jóban Rosszban sorozatszínészét állatkínzással vádolja az agártulajdonosok egyik csoportja - írta a Bors. Az agarasok egyike a lapnak elmondta, az verte ki a biztosítékot náluk, hogy Szabó Zsófi azt nyilatkozta, rendszeresen kilométereken át futtatja pár hónapos whippet agarát.

"Ezzel nem tesz jót, sőt kifejezetten árt a kölyöknek, ugyanis a fiatalon szétfuttatott kutyák nem nőnek, fejlődnek normálisan, az ízületeiket, leginkább a csípőjüket megviseli a túlzott mozgás. A kiskutya rendszeres futtatásának következménye az lesz, hogy az agár nyolcéves korára nem tud majd felkelni a vackából" - magyarázta a gyakorlott kutyás, aki a napilapon keresztül kérte meg a sorozatszínészt, ne kínozza tovább a kedvencét, hanem inkább kérjen tanácsot tőlük.

Szabó nem reagált a vádakra az egyik az ismerőse viszont elmondta, jobb helyen nem is lehetne a kölyök kutya, a sorozatszínész felkészült, tájékozódott a fajtáról is, és a Margitszigeten tett közös futásokat nem úgy kell elképzelni, hogy megállás nélkül végigrohanják a távot. "Sétálnak, megállnak, játszanak, semmi olyan nem történik, amit a kutya ne élvezne, és ami rosszat tenne i" - magyarázta a barát.

A whippet agárról ide kattintva bővebben is olvashat.