Stallone, fia után féltestvérét is elveszítette, most viszont kiderült, hogy Sage Stallone nem drogtúladagolásban halt meg, hanem szívbetegségben. A halál hivatalos okát a Los Angeles megyei hallotkém hozta nyilvánosságra a boncolás és a toxikológiai tesztek elvégzése után - írja a Daily Mail. Sage Stallone szervezetében egy normál mennyiségű Vicodinon kívül nem találtak gyógyszert vagy drogot. A színész-producer halálát koszorúér-betegség okozta, ami nem csoda azok után, hogy barátai elmondása szerint rengeteg gyorskaját és cukros üdítőket fogyasztott, dohányzott és rendszeresen szedett be vényköteles gyógyszereket, illetve 10 éves korában szívzörejt állapítottak meg nála. Sylvestre Stallone fia júliusban halt meg lakásán, akkor még azt hitték, drogtúladagolás miatt.

Vannak olyan források, akik szerint a rendőrség korábban már nyomozott Sage Stallone után, akiről azt hitték, hogy drogokkal kereskedik. Mindezt arra alapozzák, hogy ha a férfi valóban vicodin-függő lett volna, sokkal vékonyabb lett volna. A TMZ egy forrása azt állítja, hogy Vicodint nem találtak a lakásán, csupán a gyógyszerek üres üvegeit. Nincs bizonyíték sem arra, hogy drogkereskedő lett volna, hogy használt volna drogokat, vagy hogy öngyilkossággal próbálkozott volna.
Fia halála után Sylvester Stallone annyit nyilatkozott, hogy nincs nagyobb fájdalom egy gyerek elvesztésénél, de új filmjének promózása lefoglalja és ez segíti őt.