Cinixi Invest Zrt. néven zártkörű részvénytársaságot hozott létre Zalatnay Sarolta, és az énekesnő lánya, Benedek Nikolett – írja a Blikk. A társaság egyedüli részvényese a fiatal lány, illetve egy harmadik ember is szerepel a zrt. kivonatában (amit a Cégközlönyben, ide kattintva is átfésülhet). A tárnoki központú cég profiljában szerepel a hangfelvétel készítése, kiadása, a film- és videogyártás, rádióműsor-szolgáltatás, médiareklám, fényképészet, tehát gyakorlatilag az összes médium. Nem maradhat ki persze az italszolgáltatás és a vendéglátás több fajtája sem a főtevékenységek közül.

A céget a minimálisan lehetséges 5 millió forint jegyzett tőkével alapították még júniusban. Benedek Nikolett, aki anyja sajtósa is egyben azzal magyarázta szűkszavúan a cégalapítást, hogy "a filmes dologhoz kell, hamarosan indulni fog. Egy produceri cég is van benne, ezért nem tudom, mit lehet elmondani erről, utána kell kérdeznem" - mondta, majd a Blikk nem érte el többé. Zalatnay ugyanis egy 120 perces életrajzi filmet akar készíteni, amit állítólag Koltay Gábor rendezne és írna. Nettó 100 millió forintos költségvetéssel számolnak, részben a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Televízió támogatásából. Az MTVA persze nem tud ilyesmiről, a film eredeti szinopszisát pedig Zalatnay exmenedzsere, Gerényi Kata készítette el.

Az épp allergiával küszködő Zalatnayra már húztak fel tévéműsort: amikor csalás miatt börtönbe kellett vonulnia, azt végig közvetítette az RTL Klub Nem vagyok én apáca címmel. A 2004-es ítélet szerint Zalatnay 112 milliót vett fel egy cégen keresztül kisbefektetőktől, akiket magas kamattal áltatott, de sok pénzzel eltűnt. Három év börtön kapott akkor. Azóta újra rendőrségre kell járnia csalás miatt, egy pár által kölcsönadott pénzt nem fizetett vissza állítólag.