2002. szeptember 1. valami olyan bumm volt a magyar televíziózás történetében, mint a Tévémaci feltűnése. Tizenkét embert gereblyézett össze az ország különböző zugaiból a Tv2, hogy nálunk is beindítsa a valóságshow műfaját. Megszületett hát a Big Brother, és ezrek nézték napi bontásban, ahogy Király Linda elénekli a főcímdalt, ahogy Évi és Renato időnként dugnak egy förtelmeset, hogy Zsanett hogy kosarazza ki hatszáznyolcvanötödszörre is Szabit, hogy az azóta a Való Világba is jelentkezett Pongó miként őrül meg lassan egy macska társaságában, és folytathatnánk a végtelenségig.

Persze a konkurens RTL Klub is bekeményített a hírre, és saját franchise-t faragott, ami tíz nappal később indult el. De a Big Brother első évada elég jól hasított, korrekt nézettségi adatokat hozott, és a csatorna be is vállalt egy második évadot, amelyik akkorát bukott, mint a kínai gátfutó az olimpián. A kőbányai Expó területén felhúzott BB-ház még állt egy ideig abban a reményben, hogy lesz új évad, de egy idő után az alapokig ledózerolták a reménytelen Tv2-sök. De azt az érdemüket nem vehetik el, hogy ők indították útjára Magyarországon a nagyipari celebeket, igaz, a Big Brother szereplőit nem tudták még olyan ügyesen felhasználni a műsor után, mint ahogy tette például az RTL Klub a Való Világ játékosaival évekkel később, de az úttörők szerepe sosem könnyű.

A régi szereplők élete igen változatosan alakult: Szabadi István, alias Popey maradt a családi cukrászdában Szegeden, és a Blikknek Évi lábszagáról nosztalgiázott. Ő egyedül Renatóval találkozik cirka kétévente, akkor a program egy jó kocsmázás. A már a 30-at is betöltött szabi egy termálvíz-beruházó cég ügyvezetője, ő a menhelyi kutyára emlékezett, meg a legyilkolt csirkékre, amik miatt zokogtak a lányok. "Aztán meggyőztük őket, hogy gyász helyett főzzenek vacsorát belőlük" - zárta rövidre a témát. Az alvásairól és egy-két dugásáról emlékezetes második helyezett Bálint Londonban él és divattervező lett. A győztes Évi sztorija szomorúbb : 16 milliós nyereményét elköltötte, szült két gyereket, végül a pszichiátrián kötött ki.