Az olimpiai aranyérem mellett csajt is szerzett magának Gyurta Dániel úszó. A Blikk szerint a 23 éves bajnok Londonban ismerkedett meg Miss Alpok Adriával, a 19 éves Borkai Petrával. "Tényleg igaz a hír, valóban egy párt alkotunk Danival, de többet nem szeretnék elárulni a magánéletünkről" – közölte Borkai a lappal, Gyurta azonban nem akart nyilatkozni.

Az úszó még a sanghaji világbajnokság után, 2011 nyarán szakított barátnőjével, akivel 2008 óta volt együtt. Azóta volt egyedül. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke magával vitte lányát a londoni olimpiára, itt ismerkedett össze Gyurtával a lap szerint. Egy kép azt mutatja, a magyar kézilabda-válogatott bronzmeccsét már együtt nézték meg, majd az aranygépen is egymás mellett ültek. Kapcsolatuk kezdete óta Gyurta rengeteget van Győrben, mivel a csaja is tősgyökeres győri.

A fiúkkal "jelenleg nincs időm foglalkozni, úgyhogy inkább most a karrierem felé orientálódok" – mondta a Velvetnek adott áprilisi interjúban Borkai Petra. Akkor még állította, a fotómodellkedésre és az ékszerkészítésre szeretne koncentrálni. Gyurta Dánielnek nagy mákja van a lánnyal, aki elveti a drogokat, a plasztikai műtéteket és a dubajozást is.