Justin Biebernek hokis szerződést ajánlottak

MTI
2012.09.12. 12:10 Módosítva: 2012.09.12. 12:11

A tinilányok kedvence, a popsztár Justin Bieber szerződésajánlatot kapott egy alacsonyabb osztályú jégkorongcsapattól. A kanadai celeb egészen komoly hokismúlttal rendelkezik, többször edzett a profiligában (NHL) érdekelt Toronto Maple Leafs együttesével. A 18 esztendős Bieber jégkorongos tudományáról több videó is letölthető a közösségi oldalakról, és az egyik ilyen keltette fel az ECHL-ben (East Coast Hockey League) szereplő Bakersfield Condors vezetőinek figyelmét, és persze a vele járó hírverés sem utolsó. A Kondorkeselyűk Kaliforniában székelnek, és Bieber legközelebb október 5-én jár arra, Fresnóban lép fel koncertkörútján.

A klub tisztában van vele, hogy nem minden meccsen számolhat a népszerű énekessel, de ha csak néhány találkozóra be tud szállni, szinte garantált lenne a teltház. Bieber amolyan próbaszerződés-ajánlatot kapott, vagyis előbb a jégen is bizonyítania kell éles körülmények között. Azt írja róla a klub honlapja, hogy "finom keze van, jól korcsolyázik, és csuklólövéseivel akár még NHL-es szintű kapusokat is legyőzhet. Ezen kívül a a büntetős rávezetésben is erős".

Matthew Riley, a Bakersfield főigazgatója jelezte: nagyon boldogak lennének, ha a kanadai fiatalemberrel számolhatnának. A vezetőedző, Matt O'Dette utalt rá, a jobb szélen számolna vele, már sortársakat is kinézett neki, és az külön előny, hogy jobbkezes. Utóbbi a hokiban azt jelenti, hogy a tenyeres lövéseket a teste jobb oldaláról ereszti el, és ilyen játékos sokkal kevesebb létezik, mint balkezes. A lemezeladási listákat sikerrel ostromló Bieber a Forbes magazin kimutatása alapján a harmadik "legerősebb celeb" Jennifer Lopez és Oprah Winfrey mögött.