Címlapon hozta a hírt a Blikk, hogy Stohl András mindennap beszélget elhunyt barátjával Kaszás Attilával. A 2007-ben meghalt Kaszás Attila, és Stohl András egy öltözőben öltöztek évekig, sőt Stohl volt az, aki azon a végzetes napon együtt volt barátjával.

"A tragédia után kimondtam: amíg én itt dolgozom a Nemzetiben, addig abba a székbe senki nem fog leülni, ahol az Attila ült - emlékezett Stohl, és hozzátette: - Tudtam, hogy ő ott lesz velem mindig a közös öltözőnkben. A fényképét sem fogja levenni senki. Én csak így vagyok képes feldolgozni azt, amit fel kell dolgoznom, és örültem, hogy ezt a kezdeményezést a színház vezetősége is támogatta."

Stohl nem csak a tárgyak által őrzi barátja emlékét, beszélget is Kaszással.

"Jólesik látni mindkettőnk nevét a névtáblán, és valahányszor belépek a közös öltözőnkbe, mindig megkérdezem tőle: Na, milyen volt, Attila? A napja, az előadása, bármi, ami történt vele, és szinte hallom, amint visszakérdez, ahogy mindig is szokta, és akkor én mesélek neki."

Kaszás Attila

Kaszás Attila 47 éves korában halt meg, 2007 márciusában. A Nemzeti Színház színésze a Tizenkét dühös ember előadása előtt össze színház edzőtermében. A mentőben újraélesztették, de az orvosai szerint születési rendellenességből fakadó agyvérzést nem élte túl, néhány nappal később elhunyt. Felesége a halála idején várandós volt, bár akkor ezt még sem ő, sem a színész nem tudta. Novemberben meg is született kislánya, akire már régóta vágyott. Halála után a nevével fémjelzett díjat hoztak létre, melyet minden évben egy színész kaphat meg, aki kiemelkedő művészi teljesítménye mellett a társulaton belül fontos közösségépítő szerepet vállal.