Tóth Gabi és Tóth Vera annyira eltávolodtak egymástól, hogy már nem csak színpadra nem lépnek együtt, már szóba se állnak egymással – írja a Blikk. Először júniusban röppent fel a pletyka, hogy a testvérpár nem énekelhet együtt, majd augusztusban Tóth Vera is megerősítette, hogy nem kíván húgával egy színpadra állni. "Az én döntésem volt, hogy kicsit szüneteltessük a közös fellépéseinket a tesómmal és más olyan előadókkal is, akiknek a stílusa jelentősen eltér az enyémtől. Gabi rocker, egy „show-woman”, én pedig dzsessz-, bluesénekesnő vagyok, az autentikusabb hangzást szeretem. Úgy érzem, hogy nem illik össze a kettő" – nyilatkozta másfél hónapja Tóth Vera.

Húga szerint viszont Tóth Vera "rossz társaságba" keveredett. "Ez évek óta a levegőben volt, de most jutottunk el idáig. Annyira más utakon járunk, hogy nem tudunk egyetértésben élni. Vera bekerült egy olyan társaságba, ami egyáltalán nem az én világom. Én nem értem azokat, akik a négy fal között művészkednek, hirdetik, hogy mi vagyunk az under­ground, közben pedig állandóan szapulják azt, aki a popszakmában érvényesül és a bulvárlapokban szerepel. Hol­ott ő is a bulvárnak köszönheti a fellépéseit, hogy felfedezték, hogy megismerték a nevét, a hangját. Én nem csak Verát hibáztatom, hiszen ő egy nagyon befolyásolható ember. Sajnos ez a társaság erősíti benne ezeket a fura érzéseket. Nyilván én is sokat hibáztam, de neki az nem tetszik, hogy én fellépek díjátadókon, egy mainstream vonalat képviselek, fontosak számomra a fellépőruháim és a látványelemek is, nem csak a hangszerelés. Szégyell engem! Vera a dzsesszbe, a hangok világába menekült, holott a zenének pont arról kéne szólnia, hogy felszabadít, szabadságot ad a lelkednek, nem pedig leköt egy stílusba" – mondta el a Blikknek Tóth Gabi. Nővére nem mondott semmit az üggyel kapcsolatban, a Borsnak mindössze menedzsere nyilatkozott: "Nem hiszem, hogy Verának bármi oka lenne a féltékenykedésre, azokat a rosszmájú embereket kellene erről kérdezni, akik ezt állítják. Vera nagyon szereti a testvérét, és amikor méltó alkalmat találunk erre, akkor természetesen lesz közös fellépése a húgával."

Tóth Gabi közben az apjáért aggódik, akinek rosszabbodott a cukorbetegsége a lányok veszekedése óta, de állítása szerint ettől még nem fogja magára kényszeríteni a szerető testvér szerepét. A nagyon szőke énekesnőnek nincs könnyű élete, mert nemrég a pasiját is eltiltották tőle.