Cheryl Cole, aki mostanság mellének hirtelen megnagyobbodása miatt került a címlapokra, drámai vallomást tett. A Female First beszámolója szerint utálta  Simon Cowellt, mert annak nagy szerepe volt benne, hogy ne legyen zsűritag az amerikai X-faktorban Cole.

Cowellnek állítólag több problémája is akadt, és míg korábban azakcentusról írt a sajtó,amit nem értenek az amerikaiak, később felmerült Cole kinézete is. Kritizálta a nagy haját, a narancsszínű trikóját és a lila nadrágját, amit az első meghallgatáson viselt.

Cole életének egyes fejezetei a Sunban jelennek meg, Cheryl: Az én történetem címmel. Ebből derül ki mi is történt valójában. "Nagyon dühős voltam Simonra, hogy hogyan hagyhatta ezt megtörténni. Azt hittem jó barátok vagyunk, és nem értetem, hogy miért nem volt egyenes vele,

Megírtam neki életem leghosszabb SMS-ét. " Baszd meg Britain's Got Talent',baszd meg a narancs és lila ruhámat, a hajamat. Baszd meg angol X-faktor. Mindenki bassza meg. Utállak. Megértem, hogy üzletember vagy, és azt tanultam ebből az egészből, hogy az üzlet fontosabb nkeed mint a barátság. Szomorú vagyok, hogy ez megtörtént, de kívánom neked a legjobbakat. Simon persze rögtön visszaírt, azzal, hogy szeretne beszélni velem. De nem válaszoltam neki."

Cole ezek után még visszautasított egy ajánlatot, hogy térjen vissza a tehetségkutató angol verziójába, és végül beszélt Cowellel is. Akkor a műsor producere azt mondta neki, hogy a legnagyobb hiba volt őt kihagyni az amerikai verzióból.