Christina Aguilera új albuma, a Lotus november 12-én jelenik meg

MTI
2012.10.08. 14:03

November 12-én jelenik meg Christina Aguilera új albuma, a Lotus. Az anyag első kislemezdala, a Your Body három hete mutatkozott be a rádiókban, a számhoz készült klipet másfél hét alatt tízmillióan látták. Az amerikai énekesnő az elmúlt évet a stúdióban töltötte, hogy elkészítse ötödik albumát. Olyan szerzőkkel és producerekkel dolgozott együtt, mint Alex Da Kid vagy Sia, a közreműködők között az a Cee Lo Green is megtalálható, aki Aguilera mellett az amerikai The Voice tehetségkutató verseny csapatának tagja - közölte a lemezt Magyarországon forgalmazó Sony Music Hungary hétfőn az MTI-vel.

"Az album az önkifejezésről és a szabadságról szól. Nagyon sok mindenen mentem át a magánéletemben az elmúlt néhány évben, és ez a lemez számomra egy újjászületést testesíti meg. Sok mindenben visszatértem a gyökerekhez, oda, hogy ki vagyok, és mit szeretnék csinálni" - idézte Christina Aguilerát a kommüniké. Az elmúlt évtized egyik legsikeresebb előadójaként a most 31 éves Christina Aguilera több mint 30 millió albumot adott el világszerte, és négy slágere vezette a Billboard listáját. Eddigi karrierje során 4 Grammy-díjat és egy Latin Grammyt kapott, csillaga van a hollywoodi hírességek sétányán, és ő volt az egyetlen 30 év alatti művész, akit a Rolling Stone magazin minden idők 100 legjobb énekese közé választott.

Tavaly Aguilera a televíziózás világába is belépett: az NBC Emmy-díjra jelölt The Voice című tehetségkutató versenyében vállalt mentori szerepet, emellett továbbra is áldoz jótékonysági célokra: segítségével 2009 óta már több mint 80 millió dollár adományt fordítottak a World Food Program és más éhezés ellen küzdő szervezetek javára. Az énekesnő legutóbbi stúdióalbuma, a Bionic 2010-ben jelent meg.