PSY a Newsbeat-nek számolt be terveiről: "A második kislemezem már angolul lesz. A helyzet egyébként az, hogy a Gangnam Style miatt hatalmas nyomás nehezedik rám. Ez nagyon nehéz. Az a gond, hogy a videóklipem ismertebbé vált, mint jómagam. Ez meglehetősen nagy probléma a számomra, mivel a saját videómat kell először legyűrnöm" - tette hozzá. "Most készülök Angliába, bemutatkozó turnéra, hogy ki is vagyok én, és mit értem el 12 év alatt Koreában. Mindenki úgy ír le engem az egész világon - különösen itthon Koreában -, mint egy zsenit, úgy jellemeznek, mint egy olyasvalakit, aki az ország és a K-Pop új történelmi korszakát reprezentálja, szóval meglehetősen sokan örülnek a sikeremnek."

Korábban PSY azt állította, azon fáradozik, hogy ő legyen hazája legkeresettebb zenei exportcikke és azt mondta, akkora figyelmet kap, mint "egy aranyérmes olimpikon". Népszerűsége ellenére a Gangnam Style kisebb port kavart, miután kiderült, a számot rivális bangkoki bandák közt kirobbant fegyveres összetűzés inspirálta. A tűzharcban egyébként senki sem sérült meg.

A dél-koreai énekes pillanatok alatt nagy népszerűségre tett szert a Gangnam Style című számával: legutóbbi adatok szerint a klip nézettsége a Youtube videómegosztón meghaladta a 300 milliót, és számos verzió született a szám hatására. A viharos gyorsasággal mémmé váló szám a hivatalos angol zenei toplistán, az Official UK Singles Chart-on szeptember 30-án az első helyre került.