Kedd reggel egy beavertoni (Oregon) rendőri egység megállásra szólított fel egy kocsit, mert úgy vélték, a vezetője nincs autózásra alkamas állapotban - írja a brit Metro. A volánnál egy 27 éves nő, Nicole Huey ült, az ölében egy hörcsöggel, és teljesen betépve. Felszólították, hogy hagyja el a járművet, mire ő az állatot a műszerfalra helyezte, és hagyta, hogy letartóztassák.

Az ismeretlen nevű állat ezen felbuzdulva le-föl szaladgált a jármű belsejében, miközben a rend három őre igyekezett kézre keríteni. Huey eközben vallomást tett: állította, hogy a boltba indult, azt azonban nem mondta meg, miért vitte magával az állatot. A rendőröknek annyit mondott, senkije sincs, aki átvehetné a hörcsögöt, úgyhogy nyugodtan öljék meg.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint azonban az állatnak nem lett baja, a rendőrség a védelmébe vette. Az intézkedést levezénylő tiszt nyilatkozata szerint pedig „mindenki tanuljon az esetből: nemcsak inni, majd vezetni nem jó ötlet. Semmilyen fajtájú állattal az ölükben ne vezessenek."