A patinás nyugat-londoni Royal Albert Hallban rendezett fényes bemutatón egyben őfelsége leghíresebb titkosügynökének 50. születésnapját is ünnepelték, az első Bond-film ugyanis 1962 októberében került a mozikba. A jelenlegi Bond, vagyis a 44 esztendős Daniel Craig még nem is élt, amikor a Sean Connery megszemélyesítette első Bond fél évszázada megjelent a filmvásznon az akkor 36, ma 86 esztendős II. Erzsébet királynő szolgálatában. A jubileumi Bond-évet azonban még különlegesebbé teszi, hogy a golyó-, ütés- és robbanásálló szuperkém nemrégiben - most első ízben - valóban találkozott az uralkodóval.

Az idén ugyanis London rendezte a nyári olimpiai játékokat, és a világszerte hatalmas sikert aratott nyitóünnepély legnagyobb visszhangot kiváltó eleme volt az a négy és fél perces - a kelet-londoni Olimpiai Stadion kivetítőin a globális tévéközvetítéssel egy időben bemutatott - filmjelenet, amelyben a királynő és a legendás 007-es együtt indult helikopterrel a londoni Buckingham-palotából az arénába. A jelenetben (és itt már kaszkadőrökkel) a stadion fölé érve, a brit nemzeti lobogó színeiben pompázó ejtőernyőiket kibontva egymás után kiugrottak a gépből.

A királyi család a Royal Albert Hall szerda hajnalba nyúló fényes premiergáláján is magas szinten képviseltette magát, megjelent ugyanis a díszvendégek élén Károly trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő. Craig a bemutató előtt a BBC-nek kijelentette: jóllehet harmadszor alakította James Bondot, ilyen nagyszabású premierben még nem volt része. "Ez eddig a legnagyobb és legjobb" - jellemezte a 23. Bond-epizód londoni bemutatóját a címszereplő. Az előzetes brit sajtókritikák a filmet is felsőfokú jelzőkkel illették; volt olyan szakíró, aki egyenesen az eddigi legjobb Bond-filmnek nevezte a Skyfallt. Az alkotás pénteken kerül a brit mozikba, az Egyesült Államokban november elején mutatják be.