Eljárás indult a 29 éves Charlene Blackley ellen, aki 88 nyulat tartott a szülei otthonában. A furcsa nő exbarátjától kapta élete első nyulát, bizonyos Flopsyt, de a Daily Telegraph szerint szakításuk után nyúlfüggőség alakult ki Blackley fejében. Egyre újabb és újabb állatokat hozott a házhoz. Ebben szerepe volt annak, hogy Flopsy megszökött, és a nő barátai néhány nyuszit ajándékoztak a szomorkodó Blackleynek. A helyzet fokozódott, amikor az állatok szaporodni kezdtek. 59 nyulat a hátsó kertben, egy szabályos ketreclakótelepen tartott, a maradék 29 a lakásban éldegélt.

Az állatvédelmi hatóság ennek megfelelő, szörnyű körülményeket talált: az állatok sokszor a saját ürülékükben hemperegtek, nem volt elég élelmük és vizük. Egy nagyon fiatal nyúlfi annyira alultáplált és kiszáradt volt, amikor rátaláltak, hogy nem tudták megmenteni. Blackleyt öt évre eltiltották a nyúltartástól. Kihallgatásakor a nő beismerte, hogy a szakításkor érzelmileg összeomlott, depressziós lett, ezért menekült a nyúltenyésztésbe. A feladat azonban hamar túlnőtt a képességein, hamarosan az utolsó 11 nyuszit is elveszik tőle.

"Tudom én, hogy kell a nyulakat gondozni, és úgy gondolom, ők nagyon okos állatok. Az a tervem, hogy csinálok egy weboldalt arról, hogyan kell gondozni őket." Igen, ezt Blackley nyilatkozta.