Macskabulit számolt fel az izlandi rendőrség Suðurnesben – írja a Grapevine, felhívva a figyelmet, hogy ez volt az első ilyen eset az ország történetében. A Morgunblaðið beszámolója szerint a helyi

lakosok jelentették a rendőrségnek, hogy a régóta lakatlan épületből egymás után jönnek ki, illetve másznak be a macskák, egy nyitva hagyott ablakon. Ez rendesen izgalomba hozta a szomszédságot, ezért múlt vasárnap egy közös megegyezéssel kihívták a hatóságot.

A helyszínre érkező rendőrök, miután beléptek a házba, azt tapasztalták, hogy senki sem lakik ott, noha két-három – a pontos szám végül tisztázatlan maradt – macska valóban lézengett a házban. A jelentés szerint a kanapén gömbölyödtek össze, amelyet az előző lakók hagyhattak ott. A rend őrei azonnal akcióba léptek, és kilakoltatták az állatokat, majd minden ajtót és ablakot gondosan bezártak, hogy többé ne fordulhasson elő ilyen eset. Hogy az állatokkal mi lett, arról nincs információ.

Kapcsolódó hír a Morgunblaðiðból: a rendőrség nyomoz annak a huskynak az ügyében, amelyet egy sandgerðii állattenyésztő zárt ketrecbe, majd juttatott a hatóságok kezére. A birkatulajdonos ugyanis szemtanúja volt, ahogy az állat a juhaival hál, majd meg is öl három jószágot.