Megtámadták, kirabolták a Rippel-fivérek édesanyját – írja a Blikk. Az asszony éppen hazafelé tartott szokásos útvonalán, amikor leütötte az egyelőre ismeretlen támadó. Nyílt koponyaalapi töréssel szállították kórházba.

Rippel Ferenc a lapnak elmondta, egy ismerőse értesítette őket arról, mi történt édesanyjukkal. „Hatalmas duzzanat van a fején, de szerencsére hamar kórházba került. Viktor van bent vele, én bezártam az iskolánkat és most a XV. kerületi rendőrökkel járom végig az útvonalat, hátha valamilyen nyomra bukkanunk." Az eseményt nemcsak arra járók, hanem térfigyelő kamerák is látták, ezért tudni lehet, hogy egy 170 centiméter magas, szürke kapucnis felsőt viselő férfit keresnek.

Az asszony a családi vállalkozásban dolgozik, az otthonától körülbelül három percnyi útra. Nála volt az iskola teljes bevétele, a tanárok fizetése és számos irat. Fia elmondása szerint „egy kis piros tűzkazettában tartja a pénzeket, azt ugyan elvitte a támadó, a kulcs viszont a zsebé­ben volt, így kinyitni nem tudja". A családi házat most járőr védi, mert a lakáskulcsot is elvitte a támadó.

Update: Rippel Ferenc a Facebookon a következő felhívást tette közzé.

„FIGYELEM!!! BRUTÁLISAN BÁNTALMAZTÁK ÉS KIRABOLTÁK ÉDESANYÁNKAT Irénkenénit, hétfőn (tegnap) este 7 óra 30-kor a XV. kerület Fő utcában. Imádott Anyukánk békésen sétált haza az iskolánkból, miközben egy szemét állat hátulról leütötte, kirabolta és ott hagyta az ájult embert, akit azóta is a kórház intenzív osztályán kezelnek NYÍLT AGYALAPI TÖRÉSSEL és számos más sérüléssel! Mélységesen fel vagyok háborodva a világ ellen és nem értem, hogy hogyan tehet ilyet valaki akit Anya szült???

A rendőrök, nyomozók nagy erőkkel keresik a tettest és a 8-10 ipari és térfigyelő kamera képével, a szemtanúk leírásával holnap nyílt körözést adnak ki ellene!

EMBEREK: Most használjuk a FACEBOOK erejét! NE bugyuta JÁTÉKFELKÉRÉSEKRE, értelmetlen MOTTÓKRA használjuk, HANEM KÜRTÖLJÜK SZÉT MINDENFELÉ ÉS KERESSÜK MEG EZT A SZEMÉT MOCSKOS ÁLLATOT (mint a metrós telefontolvajt, akit már el is fogtak).

AZONNAL!!!

Aki bármit tud az esetről, látott vagy hallott valamit, az kérem azonnal jelezze nekem vagy a XV. kerületi rendőrkapitányságon. Szorítsatok és imádkozzatok velünk, hogy Irénkenéni jobban legyen és minél hamarabb meggyógyuljon a testi és lelki traumából!"