Eladó Gábor Zsazsa Rolls-Royce-sza

2012.10.30. 13:30 Módosítva: 2012.10.30. 14:36

Van-e önnek irtózatos mennyiségű pénze? Ha igen, és kedveli Gábor Zsazsát, vagy a szép autókat, okvetlenül vegye meg a színésznő 1961-es Rolls-Royce-szát, amely kívül aranyszínű, belül pedig részben bőrborítású. Eladója szerint tökéletes állapotban van, még pótkereket is kap a jövendőbeli boldog tulajdonos. Nézegessen róla további képeket az alábbira kattintva!

Kattintson, és számos más szögből is megtekintheti!
Kattintson, és számos más szögből is megtekintheti!

Kéne?

Számos alkatrésze nemcsak aranyszínű, hanem huszonnégy karátos arannyal bevont. A teteje eltávolítható, és számos egyéb izgalmas és drága fícsörrel bír – az ablakain például virágmintájú metszés van, a műszerfalba építve pedig kristályok csillognak. A belső faelemeket is felújították. Árat a hirdető sajnos nem ír, de úgysem tudná kifizetni szinte senki.

Update: az üggíel kapcsolatban kikértük a Totalcar szakvéleményét is.

Micsoda egy okádék átépítés, a legrosszabb amerikai butaújgazdag-ízlés szerint. Ez egy George Barris műhelyében épített amerikai karosszéria (Barris sosem volt híres a visszafogottságáról, bár csodás sci-fi járműveket épített filmekhez). A kivitelnek köze sincs ahhoz az eredeti, brit, sedanca (hátul nyitott) stílushoz, amit a világon Rolls-Royce Silver Cloud Sedancának ismernek el. Ez darabos, ormótlan, mint valami bizsukkal teleaggatott orosz katonai számítógép. A szörnyen elrontott formát tovább rontják az ízléstelen, fényszóró ál-rátétek, a hihetetlenül gusztustalan, modern küllős kerekek a még undorítóbb kupakokkal középen (ez a Silver Cloud sose készült ilyen kerékkel, hiszen ez egy idejét múlt formájú, ötvenes évek végi, hatvanas évek eleji autó, akkor meg épp nagyon ciki volt a küllő).

Amennyit Gábor Zsazsa kétes hírneve hozzátesz esetleg a kocsi árához, annyit biztosan levesz belőle a sok tanyasi kókány. Az ilyen autókra nehezen szokott vevő kerülni - csak akkor van esélye jó pénzre, ha szerepelt valamilyen emlékezetes filmben, de ilyenről nem tudok.

Meglepő, talán, de minden csodás impozánssága ellenére a Silver Cloud amúgy nem egy mellbevágóan drága Rolls, tehát nem kell százmilliókban gondolkodni itt, azaz olyan 40-140 ezer dollár körül lehet. Persze kellene a katalógus, meg némi aukciós tapasztalat is, de egy ezzel egyidős, molesztálatlan Ferrari például minimum két-háromszor drágább. Nem lesz belőle hírértékűen drága tétel. Tudod, POA, azaz árat telefonra mondanak.