Kétségbeesett sündisznót mentettek meg elszánt önkéntesek a nagy-britanniai Weston-super-Mare-ben – írja a Swns.com. Jamie-Lee Poole és Amanda Debruin vették észre először a chipses zacskóba szorult állatot egy lépcsőház rácsos korlátja mögött. A 280 grammos, szúrós emlőst nem tudták kikapni a rácsok miatt a rágcsás tasakból, így James Clayton és John Meare is felajánlotta segítségét.

A kudarc azonban állandóvá vált, így egy sünmentésre specializált szervezetet, a Pickles Hedgehog Rescue-t hívták. Ők sünmentő eszközöket bevetve elvágták az akadályozó korlátot, így az önkéntes helyiek nagy nehezen elérték a zűrbe került állatot. A saját kertjében már 400 beteg sünt meggyógyító Jules Bishop szerint "fantasztikus" volt a sündisznó öröme. Azt nem tudni, az állat részegen került-e bajba.

Mi is az a sün?

"A sünfélék (Erinaceidae) a legújabb filogenetikus rendszertanok szerint a sünalakúak (Erinaceomorpha) rendjének egyetlen családja. A régebbi besorolások szerint a rovarevők (Eulipotyphla) rendjébe tartozott. 10 nem és 23 ma élő faj tartozik a családba. A Kárpát-medencében egyetlen sünféle él, a keleti sün. Európa nyugati felén ugyanakkor kizárólag a hozzá megtévesztésig hasonló európai sün fordul elő." (Forrás: Wikipedia)