Végre eljött a nagy pillanat: választ kaptunk a régóta kínzó kérdésre, hogy mit kezd magával Iszak Eszter, Odett, Eckü, Fluor és Sanyóca, ha kipakolják őket egy mátranováki tanyára, és az eddigi Stábok megszokott menetétől eltérően nem menő helyeken íratnak velük egy dalt, hanem egy karámban kell megtalálniuk az ihletet, miközben azokat a munkákat végzik, amiket a közepesen rossz sorsú cselédek szoktak. A Stáb a tanyánnak már az első másodperceiben kiderül, hogy az előzetes elvárásoknak megfelelően tényleg központi szerepet kapott a tanyák környékén található szar, mivel a szereplők a jövendőbeli otthonuk felé menet leginkább abba próbálnak nem belelépni. Egyedül a világhírre áhítozó Sanyóca nehezítette pluszban a dolgát, mivel az elvárásokkal szemben nem Iszak Eszter vagy Odett, hanem ő volt az egyetlen, aki a füves dombon is fel akarta rángatni a kerekes bőröndjét.

A szar utáni mások központi elem, a pálinka is gyorsan előkerül, és megismerkedtünk Gyula bával, aki nagyszerűen hozza a Tüskevár óta már jól ismert szerethető, de azért óriási szemét papa figuráját, aki ad és elvesz. Inkább elvesz, először például minden luxuscikket a bőröndökből, így megtudhatjuk, hogy Iszak Eszter nem képes élni a napszemüvegei nélkül, akinél nagyobb sírást már csak Fluor rendezett, amikor megtudta, hosszú napokig nem fogja tudni nagy gondolatokkal ellátni rajongóit Facebookon. Odett nem sírt sokat, bár a szabadság korlátozásával ő sem ért egyet, Ecküt pedig semmi nem érdekelte, ő úgyis leginkább ordibálni szeret.

Ami az első két részben történt, az nagyjából annyiban különbözik egy középiskolás osztálykirándulástól, hogy a szereplőknek drágább ruhái vannak. Fluor már az elején játszott egy kicsit a vécépapírral, Iszak panaszkodott kicsit a hideg szállás miatt, Sanyócának pedig minden célja az a műsorban, hogy kiborítsa a két lányt. Mivel ez így elég unalmas, a készítők gondoskodtak akcióról is: valahogy kell szerezni telefontöltőt, mert ketten is olyan leleményesek voltak, hogy két készüléket vittek magukkal a pusztába. Eckü itt közölte iis, hogy hiteles rapperként ő bármit ellop. Ezt Iszak Eszter női praktikáival akarták elérni, ezért a következő jelenetben már fel is tett pár hülye kérdést Béla bának a biztonságról, és hogy hova szokták rejteni az értékeket, ami után nem is csoda, hogy a gazda sem bánja, amiért a többiek egy jól elkapott pillanatban bezárták az egykori modellt egy pottyantós vécébe.

Az osztálykirándulás életérzést vitte tovább a többi feladat is, amik keretei közt a férfi részlegnek rackajuhokat kellett befogni és nemiszervek szerint szétválasztani őket, miközben Iszak Esztert annyira zavarta a borzasztó hideg, hogy életében először elkezdett fát vágni. Odett megállíthatatlanul nézte őt. A fékezett habzású izgalmak után még büntetésből megpucoltattak mindenkivel egy kosár hagymát, amiért zavarták a tyúkokat, hogy aztán a harmadik rész végén láthassuk az előzetest, ami a beköltözésnél sokkal több trágárkodást, részegedést és kínos pillanatot ígér mindenkinek.