A NeoFM-et működtető FM1 Zrt. új tulajdonosa, Medveczky Mihály pénteken, a rádióban bejelentette, éjféltől befejezik a földi sugárzást, jelent meg a hír a Rádióbarát Facebook-oldalon. Medveczky a Velvet kérdésére elmondta, jogilag nem volt más lehetőség, mivel a csődvédelmi eljárás október harmincadikán, eredmény nélkül véget ért. "Nem mi miattunk, a tulajdonos és a befektetői kör miatt hiúsult meg a csődegyezség, hanem maguk a hitelezők közül is egy-kettő rosszabb megoldást választott" – magyarázta. A NeoFM összesen 750 milliós tartozást halmozott fel a médiahatóság felé, ami most már kamatokkal körülbelül 900 millió forintra rúg.

"A döntésemnek meghozatalához az utolsó csepp volt a pohárban az, hogy a médiahatóság felmondta júliusban a frekvenciaszolgáltatási szerződést, amit mi megfellebbeztünk. Ez az eljárás folyik, álláspontunk szerint jogszerűtlen volt a frekvencia felmondása. Az eljáró bíró aztán az első tárgyaláson felfüggesztette a végrehajtást. A médiahatóság ezt megfellebezte, majd a másodfok előbb elbírálta a felfüggesztést, mint ahogy az alapügyletről döntött volna. Tegnap előtt megkaptam a végzés az ítélőtáblától, ami megfellebbezhetetlen. Kimondja, hogy helyt ad a médiahatóság fellebbezésének, miszerint végrehajthatja a szerződés felmondásét. Ez a jogi anomália kb. olyan, mint amikor egy bűncselekeménnyel halálra ítélnek valakit, de még mielőtt a fellebbezését el nem bírálják, már kivégzik."

Medveczky hozzátette: ezzel a döntéssel emelt fővel tudnak távozni a földi sugárzásból, de ettől még működnek tovább, az interneten. "A Neo World nemcsak magyaroknak szól majd. A világ országainak ötven százalékához szeretnénk eljutni, már 8-10 ezek közül tesztelés alatt van. A németeknek német nyelven, a briteknek angol nyelven szolgáltatunk majd műsort. A világ legnagyobb rádiós médiahálózata van kiépülőben éppen" – mondta még a férfi, aki amúgy Zalatnay Sarolta ügyvédje is, meg sok minden más egy személyben. Bochkorékról nem beszélt, de valószínűleg maradnak az újsággyártásnál.