Bár ez Az a műsor, ahol csak a hang számít, úgy tűnik, ezt a tehetségkutatót sem ússzuk meg szociodráma nélkül: a Voice szerkesztői rámentek a könnyekre. A görög származású szépfiú az elhunyt apjáról beszélt, a lány arcát, akinek vak a nagyapja csak akkor lehetett látni, amikor megnyomta valaki a Kellesz gombot. A Popsztárok című 2002-es műsor egyik felfedezettje, Bogáth Emese a vesebetegsége miatt sírt a műsorban, énekhangja kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. Kamionsofőr és mérnök végzettségű szakács is kipróbálta magát, utóbbi meglepetést okozott mindenkinek - neki legalább volt hangja. Az ötödik válogatás nagy reménye Nádor Dávid, aki már az X-faktorban is próbálkozott, hiába. Gyakorlatilag az első hangok után azonnal megfordultak a mesterek. Malek Andrea még vokálozott is az I Believe I Can Fly alá, és kétértelmű megjegyzéseivel éreztette, mekkora rajongója Dávidnak.

Mező Misinél van Veres Mónika (Nika), Caramelnél Fatima, Nádor Dávid Malekot választotta, Somló pedig Kriszta Réka Piroska mestere, esélyes, hogy köztük dől majd el, ki lesz az első Voice nyertese.

Ahhoz képest, hogy hogyan indult a The Voice, a mostani, drámával teli ötödik válogatás kicsit laposnak tűnhet. Azonban a könnyek tényleg mindig minden tehetségkutató kötelező elemei, és még mindig élvezhetőbb énekeseket hallani, mint a konkurens csatornán.