John McAfee neve ismerős lehet azoknak, akik egészen minimálisan értenek a számítógépekhez: róla elnevezett cége vírusirtó programokat gyárt és forgalmaz. McAfee azonban nagy bajban van, a közép-amerikai Belize hatóságai gyilkosság miatt körözik őt – írja a TMZ. A gyanú szerint egy másik amerikait, Gregory Faullt ő lőtte agyon. Állítólag durván összeveszett a két férfi az Ambergis Caye szigetén található San Pedro Townban, ekkor fajult a helyzet gyilkosságig. Faullt a rendőrök vértócsa közepén találták meg.


Nagyobb térképre váltás

McAfee, akinek cégét 2010-ben vásárolta fel az Intel 7 milliárd dollárért (1561 milliárd forintért) egy ideje Belize-ben él. Faullt már régóta zavarta állítólag, hogy McAfee harsány életet él, és ha úgy tartotta kedve, lövöldözött egyet a kertjében.

A Gizmodo azt írja, az utóbbi években az Egyesült Államokból kivándorolt, és Belize fesatői tengerpartján letelepedett amerikaiak kezdtek kiakadni McAfee életmódjától. Állítólag a belize-i (a dorgkereskedelemből meggazdagodott) alvilággal is jó kapcsolatokat ápolt. Látogatta Bluelight nevű orosz oldalt, ami drogügyekben az egyik első számú fórum, és itt posztolt olyanokat, hogy a fürdősó becenevű szintetikus narkót igyekszik "megtisztítani".

Kijelentette, az MDPV az egyik kedvenc kábszere, mert "hiperszexualitást" okoz az eufória mellett. A tűzön való lassú (freebase) melegítés és beszívás volt az, amit nem ajánlott, mert masszív hallucináció voltak tőle. Az MDPV-ről fontos még megjegyezni, hogy az Egyesült Államokban nemrég került tiltólistára, Belize-ben azonban még legális. Gyanús, hogy McAfee vált az utóbbi években a belize-i alvilág vegyészévé is.