Túl van az életveszélyen az a vadász, akit egy szarvas öklelt fel. Mellkasi szúrt sebével azóta is kórházban ápolják. Akármilyen komor is ez a sztori, Demcsák Zsuzsa a kedd reggeli Mokkában nem bírt uralkodni magán: Kárász Róberttel Bleier Norbertet, a Gödöllői Szent István Egyetem Vadvilág-megőrzési intézetének egyetemi tanársegédjét faggatták arról, mikor veszélyes állat a szarvas. Mindössze négy perc után azonban Demcsákból kitört a röhögőgörcs. (A beszélgetés felvételét szívesen megmutatnák, de őrületes egybeesés: pont ez nincs fent a TV2 oldalán.)

Bleier éppen arról beszélt, hogy van, amikor az állatoknak megbolydulnak a hormonjaik, például a párzási időszakban, szeptemberben (elhangzott a tökéletes, „nem gondolnám, hogy felbőszítés történt" kifejezés is). Ekkor következett az alábbi párbeszéd:

Kárász: Ha párzási időszakban kimegyünk a szabadba...
Demcsák: Mármint az állatok párzási időszakában...
Kárász: Mást mondtam?
Demcsák: Nem, csak pontosítottam.
Bleier: És senki nem gondolt másra...

Demcsák ezután végigvihogta az interjút; a vihogás kitörési pontjai Bleier „a legszebb időszak a párzási időszak" kijelentése volt, illetve az, amikor a szakértő megjegyezte, rengeteg felvétellel rendelkezik a szarvasok ilyen jellegű tevékenységéről.