Madonna amerikai popénekes képviselői útján felajánlotta, hogy Pussy Riot-pólók eladásával segíti anyagilag az orosz punkegyüttes bebörtönzött tagjait - mondta el Pjotr Verzilov, az együttes egyik tagjának férje az Izvesztyija című orosz napilapnak.

A híres amerikai popsztár rajongói oldalán lévő internetes üzlet 20 dollárért árusítja a Pussy Riot jelképével, egy színes maszkkal díszített felsőket. A bevételből Nagyezsda Tolokonnyikovát és Marija Aljohinát támogatják. Noha a felajánlásról csak szóban tettek ígéretet Madonna képviselői, Pjotr Verzilovnak (Tolokonnyikova férje) nincs kétsége afelől, hogy az amerikai sztár betartja ígéretét. Madonna korábban azzal is feltűnést keltett, hogy augusztusi szentpétervári koncertjén nyíltan fellépett a homoszexuálisok mellett annak ellenére, hogy az északi orosz nagyvárosban a szexuális másság "propagandáját" tiltó törvény van életben. Az amerikai popsztárt ezért úgynevezett orosz polgári aktivisták feljelentették, de az elsőfokú bíróság nem találta jogosnak a 333 millió rubeles kártérítési követelést. Az Izvesztyija cikke szerint Artyom Loszkutov orosz performanszművész is hasonlóan támogatja a Pussy Riot tagjait. Tavasszal színes maszkban festette meg a Szűzanyát a kisdeddel, alkotását pólókra nyomtatta, és darabonként 800 rubelért (körülbelül 5600 forint) árulta. A befolyt pénzzel a punkegyüttes javító-nevelő táborban lévő tagjainak élelmezését segíti az orosz művész.  Az Izvesztyija tudomása szerint Björk izlandi énekesnő is árusít honlapján Pussy Riot-jelképekkel díszített ruhaneműt.

A Pussy Riot három tagját "vallási gyűlölet motiválta garázdaság" címén ítélte el a bíróság, de csak kettőjüknek kellett börtönbe vonulni. Az orosz punkegyüttes több tagja februárban a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban lépett fel egy botrányt keltő punkimával. Színes maszkban, gitározva könyörögtek a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, akit májusban harmadszor is beiktattak az államfői posztra.