Celebeket is átvert egy csaló ikerpár, akik legalább négy-négy és fél milliárd forinttal károsították meg áldozataikat. Mint a Népszabadság írta, a magukat brókernek kiadó férfiak  Budapesten

Futnak

A híres és gazdag ügyfelek, illetve a rendőrrel és erőszakkal fenyegetők egy ideig megkapták a remélt hasznot, újra be is fektették pénzüket, ezernél is többen azonban egy fillért hozamot sem láttak belőle. A Nemzeti Nyomozó Iroda november 20-án elfogta a szervezet egyik feltételezett irányítóját és egyik brókerét, a többiek pedig menekülnek az országból. Több bróker maga is károsult, és attól tartanak, hogy olyan befektetők fognak bosszút állni rajtuk eltűnt tízmillióik miatt, akik nem perre mennek, hanem ölre.

Forrás: Népszabadság

tevékenykedtek, egy „befektetésgyűjtő szervezet” nevében - hivatalosan viszont arról szóltak a papírok, hogy  a megkárosított ügyfelek kölcsönt adtak egy befektetéssel foglalkozó csoportnak. A napilap forrásai szerint a csalássorozat már legalább egy-másfél éve zajlik, az ügyben három nyomozás folyik.

A nagykátai kötődésű ikrek, a „válallkozás" vezetői állítólag két éve látványos szereplői a budapesti éjszakai életnek, szórták a pénzt, és szép nőkkel, drága autókkal jelentek meg, illetve tévéműsorokat szponzoráltak, és jótékonykodtak. Születésnapjukon 15 milliós bulit rendeztek egy óbudai klubban, ahol celebek is megjelentek.

A Bors értesülései szerint az eseményen TV2-s celebek is megjelentek. Kökény Attila elmondta: „többünket megrendeltek, a Happy Birthday-t kellett ­el­énekelni, aztán váltottam pár szót Király Viktorral, és mentem a dolgomra". Állítólag ott volt Tóth Gabi is, aki a napilap szerint erről nem kívánt nyilatkozni.
 
A Blikk arról ír, Nagy Alekosz és Müller Attila is a károsultak között van. Előbbi nem kívánta kommentálni a dolgot, utóbbi igen: elmondta, barátainak bejött ez a befektetős dolog, ezért vágott bele ő is.
 
„Nekem akkor volt a lakástüzem, ez okozhatta, hogy a jóhiszeműségem belevitt, pedig sokat vacilláltam előtte. Nagyjából november közepén adtam oda a nagy nehezen összekuporgatott egymillió forintomat, hogy próbáljuk meg. Szükségem volt a pénzre. Márciusig egész jól fizettek, aztán májusban már csúszott, júliustól pedig csak hitegettek. Augusztusban egyszer még kaptam egy kisebb összeget, azóta viszont semmi." Az ügyleten körülbelül félmillió forintot vesztett.
 
A rendőrség a lapnak megerősítette: többrendbeli csalás miatt folyik nyomozás F. Attila és H. Izabella, valamint a szabadlábon védekező T. Szabolcs ellen. A gyanúsítottak az átvett összegeket nem akarták befektetni. F. Attila ügyvédje, Dezső Antal tájékoztatása szerint ügyfele már tett vallomást, de annak tartalmát nem kívánta részletezni.