A Blikk információi szerint Ruttner György ügyvéd olyan kilátástalan heyzetbe került, hogy már az öngyilkosság gondolata is megfordult fejében. Évek óta tarozása volt és van uzsorások felé, akiknek már több mint félmilliárd forintot fizette ki. Az ügyvéd most döntött úgy, hogy feljelentést tesz.

„Nagy marha voltam! A banki és uzsorakárosultak élére állhatnék egy nagy táblával: Tönkrementem! Ugyanúgy veszítem el mindenemet, mint sok százezer ember, csak esetemben nagyobb ingatlanról és nagyobb összegről van szó. Hasonló esetben sokan az öngyilkosságot választják. Én is rengeteget gondolkodtam rajta, mire döntöttem: nem hagyhatom százmilliós terhekkel fenyegetőző uzsorásokra egyedül a páromat és négy lányomat. Ötévi kizsákmányolás után összeszedtem a bizonyítékokat, és feljelentést tettem" – mondta a Blikknek az ügyvéd, akit már meghallgattak tanúként, így a napilap úgy tudja, hogy a vádlottak (V. István, R. Erzsébet, K. János és K. László) hamarosan idézést kapnak a BRFK gazdaságvédelmi főosztályától.

Ruttner – aki nemrég mondott fel Stohl Andrásnak – végül elmondta családjának is az igazat, hogy nem csak bankhitelt vett fel. „Addig csak a bankhitelről tudtak, amit azért vettem fel, hogy valóra váljon az álmom, egy saját birtok, amelyhez halastó, lovarda, borok temploma és körszínház is tartozik. Húszszobás panziórész, húszboxos istálló, karám is épült, hogy külföldi és hazai vendégeknek, esküvőknek és rendezvényeknek adjon otthont. Évtizedek alatt spórolt pénzemet és egy nagy budapesti ingatlanomat áldoztam be, de ez még kevés volt, kellett a banki hitel is" – magyarázta a probléma alapját a Blikknek az ügyvéd.

A Blikk úgy tudja, hogy Ruttner 140 forint/svájci frank árfolyamon vett fel 1,3 milliós frankhitelt, aminek a kezdő törlesztőrészlete 500 ezer forint volt, ami végül 2,3 millióra duzzadt. A birtokot nem tudja eladni, és ezért fordult uzsorásokhoz, akik egyébként korábbi védencei voltak. „Ma már belátom, nagyot hibáztam, amikor korábbi védenceim közül néhány felajánlott havi tízszázalékos kamatra anyagi segítségét. A bank nyomása alatti kényszerhelyzetben mégis igénybe vettem az uzsorakölcsönt, egészen pontosan kölcsönöket. A négy uzsorástól összesen 172 millió forintot kaptam, amelynek a háromszorosát, jó 500 milliót már visszafizettem, de ez sem elég nekik. Hiába hordtak ki öt éven keresztül havi 13 milliót sokszor nejlonszatyorban, még mindig követelik tőlem az alap 172 milliót" – panaszkodott a Blikknek Ruttner aki hajlandó lenne akár albérletbe is költözni.